perjantai 9. huhtikuuta 2010

Kuulumisia & jänismetsästyksen alkeita



Paljon on tapahtunut näin lyhyessä ajassa! Tiistaina oli sitten ensimmäinen koulupäivä pääsiäisloman jälkeen ja Doris oli tosi innoissaan kun sai nukkua ne hyvin ansaitut päiväunet taas ilman meitä muita häiritsemässä täällä!

    Oltiin päivä lenkillä tuona samana kauniina tiistai päivänä ja Dorikselle sitten laitoin kurapuvun päälle, että ei kastuisi kamalasti. Doris ja Hertta löntystelivät ensiksi yhdessä ja kukas mukaan oli kukkulalla metsässä istumassa kuin jänis. Hertta haistoi sen ensin ja Doris lähti perään, koirat olivat siis vapaina. Onneksi Jänis oli jo ehtinyt kadota näkyvistä ja koirat eivät päässeet sen jäljille. Haistelivathan ne innokkaasti siinä pellolla. Lähdin sitten hakemaan niitä takaisin kun kuulin kamalla kiljuntaa. Katsoin pellon toisesta päästä ja näin, että meidän Diiva Doris ihan suurella Deellä oli lumen keskellä eikä viitsinyt oikein omilla jalkasillaan tulla pois kun umpihanki oli niiin kamalaa... Menin viereen ja seisoin sitten siinä tovin, Doris vinkui yms. Sen jälkeen se teki pitkän huokauksen ja lähti kävelemään sieltä luokseni. Paras oli mielestäni tuo huokaus, sopi kuvaan :) Koirat oli sitten tosi väsyneitä niin mentiin kotiin...

Keskiviikkona oli agility treenit. Meni ihan kivasti ja Doriksen kanssa tehtiin erillaisia tekniikka/ohjaus reenejä. Hyvin meni ja joissakin vaihessa laitoin rimat lattialle ja tein siinä sitten jotakin omaani. Hertta toimi myös tosi ahkerasti. Aluksi se harjoitteli pääosin kaverini kanssa jotakin agilityn omaista? Ja sitten otin sen kanssa itse. Mustaa putkea ja hyppyjä. Meni kuin vanhatekijä jos näin nyt voi sanoa. Tokoa otin myös sillä illalla oli toko testit!

Toko testit siis samana iltana. EKK (Espoon koirakerho) järkkäsi tasotestin kaikille halukkaille. Se oli Ymmertan koulun kentällä. Eli sopivasti tässä tosi lähellä meitä. Mentiin sinne ja totesin, että minun ei olisi kannattanut agiin ottaa Herttaa, koska oli aikas laiska: ( No siinä sitten yritin kaverini kanssa riehuttaa sitä ja innostui sitten Doriksen rakkaasta majava veto lelusta. Sitten otin sen kanssa muutaman viereen tulon ja toimi oikein kivasti. Tässä on lueteltuna nämä testin osat ja omat kommenttini.

1) LUOKSEPÄÄSTÄVYYS - Koiran piti pysyä mahdollisimman lähellä minua. Ja mieluiten koko ajan kontaktin alaisena. Kouluttajista yksi käveli noin 10 metrin päästä tervehtimään koiraa. Tällä siis katsottiin ottaako ko. koirakko ihmisen vastaan aggressiivisesti vaiko riehakkaasti vai pysyykö kenties koko ajan paikallaan?
    Mielestäni Hertta meni oikein mukavasti. Otti vankkaa katsekontaktia ja jossain kohdassa lipui, mutta sanoin sitten uudestaan käskyn. Kouluttaja sanoi vain komentikseen "tosi hyvä"

2) KONTAKTI PUJOTTELU- Koirakot menivät jonoon. (Kaikka 23 koiraa oli siis jaettu noin.5 ryhmään) Piti siis pujoitella noin. 4 koiraa. Katsekontaktin piti säilyä ja koiran kulkea mahdollisimman lähellä.
   Hertta oli aika laiska seuraamaan ja katsekontakti meni missä meni. Yritin houkutella äänillä joka onnistui joissakin kohdissa. 

3) PAIKALLA OLO- Koirakoiden piti olla ringissä ja olla minuutin ajan paikalla makussa. Sai käydä ihan omaan tahtiin palkkaamassa ja tekemässä kehuja yms. Koira sai olla irti tai hihnassa.
   Hertta oli hihna vapaana koska en tiennyt kiinostivatko muut koirat sitä liikaa. Kävin palkaamassa ehkäpä kaksi kertaa eli aika hyvin.

4) LUOKSETULO- Koiraa piti jättää istumaan tai maahan. Ihminen kulkee mihin asti haluaa ja menee seisomaan ja katsoo koiraan päin. Koiraa kutsutaan ja sen piti tulla joko eteen tai viereen.
  Hertta jäi hyvin istumaan. Kutsuin sitä ja se tuli sellaista ravia luokseni. Istui eteeni ja sitten palkkasin ja kehuin kovasti.

Kokonaisuudessaan testi meni mielestäni oikein hyvin Hertalta. Ohjaaja joka oli meillä ohjaamassa tuntui vain todella töykeältä ja jotenkin jäi negatiivisesti mieleen:(

Testin tulokset tulevat ensi viikon loppuun mennessä.

   Torstaina minulla oli herätys 05.00 , koska lähdin yhden koulu jutun takia MTV3 Huomenta Suomeen. Sitten pääivällä oli viellä kyseisen tapahtuman avajaiset joissa esittelin sitä paikkaa. Doris oli tämän takia veljeni kanssa eli ei mitenkään kovin liikunnallinen päivä:)

Perjantai oli aikas tosienlaista kuin eilinen. Paitsi myös se, että olin aaaivan poikki herätyksestäni Doriksessakaan ei näyttänyt paljoa virtaa löytyvän. Ensiksi se nukkui normaalit koulun ajan päikkärit ja sen jälkeen lähdin kaverini ja Hertan&Doriksen kanssa 2 h lenkille. Se herätti virtaa molemmissa ja nähtiin me pikku lapsi oraviakin josta Hertta ja Doris olivat todellakin mielissään. Tämä korvasi siis hiukan menetettyä agility kertaa tänään, koska Purinalla oli talkoot ja harkkoja ei siis ollut:)

Huomenna me lähdetään sitten 9 maissa tuonne luolakokeeseen vihtiin. Pitkä päivä on tulossa. Siitä kerron sitten huomenna lisää. Ja ajattelin myös videoida sen. Kiinostavaa myös on nähdä miten Doris toimii sillä treeneissä se on ollut aivan awsome! :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu