perjantai 7. toukokuuta 2010

Miten meni luolakoe?

Luolakokeeseen lähdettiin 16.50 ja tultiin takaisin 23.10. Aika väsy olo oli, mutta jaksoi silti nousta 06.15 wau!

Kokeeseen oli ilmoitettu 12 koiraa. Parsoneita oli suurin osa. Tuomarina oli siis Eero Suomus kenen harkoissa Doriskin käy luolia harkkaamassa.

Me saatin olla taas kolmansina eli tosi hyvä sillä tavalla että ei tarvitse odottaa niin kauaa. Juttuseuraakin oli paljon. Esim. Doriksen veli oli siellä, ihana nähdä Wäiskiä pitkästä aikaa :)

Pistän nyt suoraan tähän arvostelun;)

Ahdinko putken läpäisy: nopea
Tyhjän luolan takastus: täydellinen, vinkui

Arvostelu: Koira hyvin luolaan ja pellille. Avauksesta kettu siirtyy vasempaan peräpesään. Kira haukkuu hetken kulmassa edeten ketun eteen. Koira aloittaa liikkuvan painostuksen saaden ketun hyökkäämään useita kertoja. Koira väistää, mutta palaa takaisin ärsyttämään kettua. Kokeen loppupuolella työskentely vähän rauhoittuu mutta kokonaisuutena kuitenkin hyvä suoritus.

Tulos: 40B
Tuomari: Eeri Suomous

Beeeee jeeee !! Vihdoinkin se eka b tuli sieltä. Ensi torstaina jos tulisi toka...;)


---------------------------------------------------------------------------------------

Keskiviikkona tehtiin siis myös Doriksen kanssa tokoa josta lupasin kertoa. Mitään hienoja suorituksia ei siltä päivältä tullut, muuta jotain pikkuista saatiin hiottua. Se ainut pikkuinen taisi kyllä olla tuo viereen tulo ja meno. Kentän vierestä kulki varmaan ziljoona koira joten Misti ja Doris ei keskittymään ehtinyt.

Tehtiin viereen tuloa harjoituksen avulla jonka sain EKK:N toko harkoista. Eli siis se perus, jalka taakse ja siirretään eteen. Hertalla toimi mutta Doriksella ei. Paras tapa Dorikselle on mielestäni se, että se tulee takaa tai kiertää etukautta viereeni. Harjoittelin muutaman kerran ja sitten luovutin kun neitiä kiinnosti kaikki muu... Eilen ei lähdetty sitten tokottamaan, koska ajattelin sen olevan liian uuvuttavaa luolakoetta ajtellen. Mentiin sitten metsä lenkille ja yllä on kuva jossa puussa näkyy jo kukkia ihana kesä tulee kohta. Doris hyppäsi muuten uimaan ojaan. Siellä se pulahti ja  ui vähän aikaa ja tuli takaisin, hassu:)

Misti, Doris ja Hertta oli kyllä kaikki ihan mutaisia. Tällä kertaa myös Mistin omistaja Janna oli aika tyylikäs kun tiputtautui ojaan ja jalka upposi. Tavoitteenamme oli ollut päästä niemennokkaan katsomaan rantaa koska asteita oli melkein 20 tai ainakin tuntui siltä. Jouduttiin sitten kääntymään takaisin kun Janna sinne pulahti. Otin sitten sen sijasta kuvia.

Tänään oltiin myös agility mölleilemässä AST:n NaStA cupissa. Kaato sade ja tuuli oli oikein mukava yhdistelmä mölleihin, mutta tulihan taas yksi kokeus lisää:) En ollut ennen käynyt tuolla AST:n kentällä vaikka eihän meiltä sinne ajanut kuin 20 min. Suoraan sanottuna en pitänyt siitä ollenkaan. Pohja oli sellaista outoa kivi murska möhnää. Kaikki hajut oli siinä ja melkein kaikilla koirilla nokka oli maassa. Doris, tunnettu Sherlock koira lähti sitten mölleilemään ja arvatkaa vaan millainen haju ilmiö sen naamaan tuli. Alku meni kyllä ihan hyvin, mutta loppua kohden teki omia korva tuntemuksiaan ja teki Aa:n ainakin 3 kertaa vaikka yhden kerran se piti laskea ja nousta:) Hyppyjä meni joissakin kohdissa ohi. Tuo sade kyllä haittasi huimasti ja kylmyys hyr! Tämän kaiken lisäksi tultiin 4 minuuttia ennen rataantutustumista ja Doriksen kanssa pitää olla hyvin tarkka noissa ajoissa että ehtii tutustua ympäristöön. Häkkikin olisi hyvä olla mukana koska siellä kokisi sen turvan. No eihän sateesssa   häkkiä voinut pitää joten yksinkertaisesti päätin, että sateella saa kaikenlaiset agility ulko jutut jäädä meidän osalta. Niin hassua se oli :D
Misti teki kolme estettä ja sitten Janna keskeytti, koska ei se keskittynyt. Haisteli maata. On nämä ihania jälki koiria!


















1 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Teillä meni tuo toko kyllä todella hyvin, kun olin sitä katsomassa! Hienoa! Harmi vaan, kun en saanut teistä otettua lähempää kuvia. : /
Mutta Teillä menee todella maukavasti tuo toko! (:

Terkuin: Janna

23. toukokuuta 2010 klo 5.10  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu