keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Koiraleiri ja mieletön fiilis!

Huhheli huu, täällä kaksi väsynyttä likkaa! Me ollaan r e h k i t t y leirillä kolme pvä. Tosi ihana leiri ja opettavainen varsinkin. Meillä on nyt paljon reenailtavaa ja sain ideoita kamalasti jokaisen lajin treenailuun. Doris on todellakin väsynyt.

Tänään leirin jälkeen(kerron alempana leiristä) lähettiin Hertan, Hessun ja Dorpan kanssa metsä lenkille. Siellä me vähän harkattiin joka koiralla luoksetuloa. Ne kaikki totteli, huimaa edistystä varsinkin Hessun kanssa joka on niin nuori viellä ja keskittymiskyky ihan muilla mailla! Doris oli todella keskittynyt ja tuli luokse terävästi ja aktiivisesti. Se juoksi! (niin se tosin aina tekee)
  Ton huiman lenkin jälkeen mentiin leikkikentän viereiselle nurmikentälle tekemään rally-tokoa ja tokoa. Rally-tokoon syttyi niin omistaja,Hertta, Hessu, Doris ja kaverini Helmi kaikki yhtä innostuneita ja kisoja tavoitellessa ;) Oikeesti ilmotin Doriksen elokuun mölli kisoihin hehheee! Tehtiin aika helppoa rataa ei siis mitään mutkia matkassa. Siinä oli mukavasti häiriötä kun naapurin lapsilauma juoksi ympäri ja pyssytteli vesipyssyillä ja riehutti koiria. Ei mitään, Doris oikeasti tykkää. Se pussaili niitä ja sen tapasta.
    Meiän tokokin sujuu tosi mallikkaasti. Pitäisi vain saada jotakin videoollekkin. Ehkä huomenna... Tehtiin pari luoksetuloa ja paikkallaan makuja tehtiin ympäri treenin. Doris totteli sika hyvin ja se oli niin mieletön tänään muutenkin!

  Kerron nyt leiristä ylipäätän näin aluksi. Doris käyttäyty niin hyvin ei siis mitään ylimäärästä häsläystä. Kaikki erinomaista. Se keskitty 100 prosentisti ja meni aina iloisella meinigillä koko ajan.

  MAANANTAI: Teemana oli , toko, koiratanssi ja näyttely treeni.
 Tokossa aluksi Yael (kouluttaja) kertoi hieman pohjaa ja muutenkin tietoja tokoon liittyen. Sain huimasti lisää sitä tietoa. Sitten tehtiin sivulle tulo harjoituksia ja kontakti kävelyä sekä myös liikkeestä seisomis treeniö. Doris teki mahtavaa ja keskittynyttä työtä eikä se ottanut minkäänlaista häriötä koirista. Ihana! Koiratanssissa sama juttu eli Yael kertoi pohjaa ja sitten saatiin valita 4 tempusta kaksi mitä alettaisiin treenaamaan. Vaihtoehtoina oli pujo, peruuttaminen, läpy, syliin hyppääminen. Me valittiin Doriksen kanssa peruuttaminen sekä syliin hyppääminen. Tuo peruuttaminen me osattiin jotenkin, mutta noi pujot ja läpyt oli meille tosi tuttuja. Ainoa "uutuus" oli toi syliiin hypääminen mitä olin yrittänyt opettaa, mutta mun koulutus metodit ei riittänyt sen treenaamiseen. Sain tosi hyvin opetettua ton siellä. Nyt ollaan hyvin pitkällä ja kohta se osaa jo hypätä syliin! Näyttely treenit meni ihan ok. Sillon alkoi sataa joten Doris oli ihan pohjavillalla ja se muuttui araksi tossa sateessa. Joten käveli oudosti ja seisoi oudosti hmm.. No se näytti hampaat hyvin... :)

TIISTAI : Teemana oli agility ja rally-toko. Me lähdettiin aamulla kouluttajien autoilla veikkolan agilitykentälle. Aluksi tehtiin agilityä. Rata oli yksinkertainen ei tarvinnut mitään ohjaustyylejä, mutta minä väkersin siihen jonkun dylkkärin ja puolivalssin... Doris meni innolla (jopa putkiin) ja oli aktiivisrsti mukana. Ekalla kerralla se karkasi Aalle mikä oli ihan vieressä, mutta sitten tokalla kerralla käytin ääntä enemmän ja se tuli jee!!
  Väliin tehtiin rally-toko treenit. Tässä sitten laji jota suosittelen kaikille koiran omistajille lämpimästi! Niin positiivinen laji että tokot voi unohtaa ;) Rata oli tosi kiva ja mulle jäi into päälle joten ilmoitin Doriksen mölli kisoihin niinkuin tuolla ylhäällä ilmoittelinkin jo. Kisat on siis 7.8. Vantaalla ja me ollaan kovalla odotuksella menossa sinne. Siinä mölli jutussa saa siis käyttää nameja sen lisäksi että pitää hihnaa. Alokas luokassa saa myös pitää hihnaa mutta ei käyttää nameja. Kehua saa niin paljon kun haluaa! Sitten otettiin viellä yksi kierros agiltiyä joka meni tosi hyvin. Sitten palattiin autoilla latokaskeen ja lähdettiin kotia kohti.

KESKIVIIKKO: Teemana oli BH , koiraetsintä, lisää näyttelyä ja rally-toko kisat (leikkimieliset!) BH:ssa taas käytiin pohjaa  läpi mikä oli todella hyvä juttu mulle koska tämä juttu kiinostaa mutta ne tosiaankaan tiennyt siitä muuta kuin sen että se seuraamis kaavio pitää osata ulkoa. Se ei tosiaankaan tuntunut helpolta, mutta ehkä me joskus kun Doris on 6 ollaan suoritettu se...:) Niin ainakin laitan tavoitteeksemme.. No sen jälkeen tehtiin kontkti kävely joka vähän laahasi koska maassa taisi olla niin makoisia hajuja? :) Sitten oli viellä luoksetuloa niin että koira tulee eteen. Se ei tuottanut vaikeuksia meille, koska Doris oppi aika nopeasti tuon eteen tulon hyvä Doo! Koiraetsintä oli tosi hauskaa. Oli ns. parit. Toinen meni ensiksi piiloon ja toinen etsi. Me mentiin piiloon ensimmäisenä. Annettiin Doriksen lelu sille meidän parille. Eli villakoira Naomille. Eli se sai haistaa sitä, koska siinä oli Dorman hajuja. Me tehtiin näkölähtö eli siis koira kuka etsi näki minne koira meni. Kun oli Doriksen aika etsiä se meni melkein tarkalleen sitäkin polkua/kohtaa mistä Naomi oli mennyt eli tosi hyvin näin ensikertalaisilta! Näyttely meni tällä kertaa vähän plörinäksi, vaikka meidän seisominen sujui tosi hyvin! Pöydällä se väänteli ja käänteli (miksi?!) ja liikkeet meni ihan oudolla tavalla kun se poukkoili minne sattuu... No huonoja kohtia päivässä pitää tulla aina! :)
  Sitten oli rally kisojen vuoro. Rata oli taas tosi kiva, mutta siellä piili joku hajunen joka tunkeutui Doriksen kunoon. Joten jossain kohdassa se veti jonnekkin jolloin automaattisesti käsi meni niin että hihna kiristyi. Ei voi mitään:) Rally-tokossa voi siis saada yht. 100 pistettä ja me saatiin 98 pistettä eli kaksi pistettä uupui koko tuloksesta! Aikamme oli 1 min 30 sek.

Huomenna mennään purinalle reenailemaan ja yritän siellä onkia videoita. Teemana kepit ja putket!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu